KOPENHASKA diéta-elvek, hatások, vélemények

KOPENHASKA diéta-elvek, hatások, véleményekA koppenhágai étrend olyan étrend, amelynek szabályai nagyon szigorúak, ezért alkalmazása nem ajánlott mindenkinek, miközben figyelmeztet a lehetséges következményekre. Másrészt a koppenhágai étrend hatékonyságát hangsúlyozzák. Olvassa el a koppenhágai étrend alapelveit, milyen hatásokat várhat el és vajon érdemes-e áldozatokat.

Tartalomjegyzék

 • Koppenhágai étrend – elvek
 • Koppenhágai étrend-hatások
 • Koppenhágai étrend – a dietetikusok véleménye
 • Koppenhágai étrend – jelzések
 • Koppenhágai étrend – ellenjavallatok
 • A koppenhágai étrend – hogyan lehet túlélni?
 • Koppenhágai étrend – előnyök
 • Koppenhágai étrend – hátrányok

A koppenhágai étrendet dán étrendnek is nevezik, vagy előre meghatározott időtartamra 13 napos étrendet. Feltételezték, hogy a koppenhágai étrend elveit Dániában – a Mayo Klinikában vagy a Koppenhágai Kórházban – fejlesztették ki, de e intézmények mindegyike tagadja részvételét a létrehozásában.

A koppenhágai étrend lehetővé teszi, hogy azok, ez a fogyás forradalma. akik ezt követik, kevesebb, mint két hét alatt gyors eredményeket érjenek el – zsírcsökkentés és akár 7-20 kg veszteség.

A koppenhágai étrend alacsony szénhidrát és alacsony kalóriatartalmú étrend. Ha egy napig abbahagyja a használatát, vagy megsérti egyik elveit, abba kell hagynia a használatát, és újra be kell lépnie, hogy ne sértse meg egészségét 3 hónap múlva. Az elkészült étrend azonban csak 2 év után megismételhető.

Koppenhágai étrend – elvek

 1. Ne enni több mint 600-800 kcal naponta

A koppenhágai étrend menüje szigorúan meg van határozva – tilos a változtatásokat bevezetni. Az adott naptól függően az étrendben élő személy csak 600-800 kilokalóriát fogyaszt. Nem nehéz kiszámítani például az online számológépeket, hogy így egyetlen felnőtt személy sem fedezi napi energiaigényét, ami a nemtől, súlytól függően az életkor körülbelül 1500-2500 kilokalória.

A koppenhágai étrend készítői azt feltételezték, hogy a zsírcsökkentés hatásának eléréséhez szükséges egy kalóriahiány létrehozása, azaz olyan helyzet, ahol a test energiaegyensúlya negatív – több energiát töltünk, mint amennyit az élelmiszerből fogyasztunk (ami összhangban van a klasszikus redukciós rendszerrel) ) A koppenhágai étrendben a szervezet által a használat során biztosított energiaellátás átlagosan háromszor kisebb, mint a napi napi kereslet.Koppenhágai étrend - elvek

Ez azonban az alkotóinak volt: a testnek köszönhetően, hogy energiát hozzon létre, zsírtartalékokat használ. Ne feledje azonban, hogy egy ilyen korlátozó étrendnél is elvesztjük a glikogént (amely összetett szénhidrátokhoz tartozik , amely a koppenhágai étrend menüjében egyáltalán nincs!) És a víz. A fogyás tehát nem csak a testzsír elvesztésével jár .

Mivel a koppenhágai étrend feltételezései nem felelnek meg az Élelmiszer- és Táplálkozási Intézet 1 ajánlásainak – a menü nem tartalmaz ajánlott gabonaterméket, a megfelelő mennyiségű étkezést és a köztük eltöltött időt (4-5 étkezés naponta 3-4 óránként) és a szükséges zöldség- és gyümölcsmennyiséget , annak használata csak az orvossal folytatott konzultációt követően ajánlott.

Ráadásul a koppenhágai étrend még nem felel meg az alacsony kalóriatartalmú étrend követelményeinek, amelyet az Egyesült Államok Cukorbetegség és Emésztési és Vesebetegségek Intézete 2 fogalmazott meg, amelyek egyértelműen azt mondják, hogy a napi étkezésnek legalább 800 kilokalóriát kell tartalmaznia.

 1. Vegye figyelembe az étrend időtartamát és az étkezési időre vonatkozó szabályokat

Amint már említettük, a koppenhágai étrend 13 napig tart – nem hosszabbíthatja meg, mert a vitaminok és ásványi anyagok súlyos hiányához vezet , vagy rövidítheti annak időtartamát, mert akkor nem kapja meg a kívánt eredményeket.

Minden nap Koppenhágai étrendben csak 3 étel – reggeli, ebéd és vacsora – fogyasztható. Sőt, bizonyos időnként meg kell enniük őket, az ajánlásoktól való félórás eltérés megengedett. Tehát a reggelit 8 és 9 óra között kell elfogyasztani, ebédet 12 és 14 között, valamint vacsorát 16 és 18 között.

 1. Egyél étkezést a koppenhágai étrend alapján

A koppenhágai étrend a zsírok és a szénhidrátok csökkentésén alapul (a menüben található szénhidrátok leggyakrabban egyszerű cukrok, nem összetett szénhidrátok, alacsony glikémiás indexűek ), és alapja zöldség, tojás , sovány hús, korlátozott mennyiségű gyümölcs. A koppenhágai étrend egyik fontos eleme a kávé , melynek célja, hogy energiát biztosítson a testnek, de üres gyomorban való fogyasztása biztosan nem segíti a magas vérnyomású embereket .

Például az első nap a diéta reggeli koppenhágai csak inni kávét egy kockacukrot, ebédre enni 1-2 tojás, egy pohár spenót vagy a brokkoli és paradicsom , és a vacsora – 200 gramm marhahús steak és 5 leveleiből saláta és olívaolaj és egy kis citromlé.

Második napon ugyanaz a reggeli, 5 saláta levélben, olívaolajjal, és egy citromoslé és a vacsorára fogyasztott gyümölcs, míg a vacsora egy szelet sovány sonkát és 2-3 pohár természetes joghurtot tartalmaz . A koppenhágai étrend során az egyes napokon megjelenő menük megismétlődnek: az első és a nyolcadik napon ugyanezt tesszük, mint a 2. és 9., 3. és 10., 4. és 11., 5. és 12. napon. , 6. és 13., külön menüt tervez a 7. napra.

 

 1. Kerülje a tiltott termékeket a koppenhágai étrend alatt

A koppenhágai étrend szigorúsága azt jelenti, hogy tilos más, a menüben felsorolt ​​termékektől eltérő termékeket enni. Ha egy pohár bort vagy más alkoholt inni , akkor egy süteményt enni, rágógumi rágni, megszakítani. Az étkezések közötti snackelés nem lehetséges.

 1. Ha követi a koppenhágai étrendet, ne sportoljon

Bár ez a jelzés hihetetlenül hangzik, mert az egészséges táplálkozás kiegyensúlyozott étrendből és fizikai aktivitásból áll, az utóbbiak koppenhágai étrendjében jobban feladni. Anélkül, hogy a napi kalóriaszükségletet lefednénk, és fizikai erőfeszítéssel kiegészítve a testet is, akkor még gyorsabb a fáradtság és a rossz érzés .

Koppenhágai étrend-hatásokKoppenhágai étrend-hatások

Azok, akik a koppenhágai étrendet használják, egyetértenek abban, hogy elveszítik a felesleges kilogrammokat, de az élettartama során fogyasztott ételek kiválasztása teljesen véletlen, ezért nem lehet egészséges táplálkozásnak nevezni Koppenhágában , és éppen ellenkezőleg – hatásai vannak. tápanyagok, rostok , komplex szénhidrátok hiánya .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here