Mi legyen a neszesszeredben?

Egy női táska igazi kincsesbánya, főleg, ha férfi szemmel nézzük. Mi, nők, mindig biztosra megyünk így a hajcsattól elkezdve a varrókészleten át egész meglepő dolgokat találhatunk egy női táskában. Mi vagyunk az egyetlenek, akik képesek átlátni ezt a káoszt.

De mégis, mi legyen a neszesszerünkben, amely az életünk kardinális pontját képzi?

Mi legyen a neszesszeredben?

Kezdésnek a neszesszer mérete a legfontosabb szempont, amikor kialakítjuk a saját sminkkészletünket. Egy közepes méretű neszesszerbe belefér az alapozó, a púder és még egy kisebb ecset is, így érdemes egy ekkora méretű kistáskát választani. Talán kevesen tudják, de a neszesszer szavunk a francia „nécessaire” szóból ered, amely azt jelenti: szükséges. Így értelemszerűen a neszesszerünkbe a legszükségesebb dolgokat pakoljuk. Tudjuk, hogy csábító lenne még azt az újonnan vásárolt, gyönyörű palettát magaddal hordani, de hidd el: felesleges. Sok helyet foglal, arról nem is beszélve, hogy a nagy rohanásban és sietségben a palettád könnyen összetörhet, és te sem szeretnéd, ha az egész táskád porban úszna. Helyette válassz egy kompakt szemhéjpúdert, mono-vagy dupla verzióban, ez nemcsak kisebb helyet foglal, hanem biztonságosabban is zárható.

Szükséged lesz még továbbá egy szemhéjtusra, amelyből a legpraktikusabb a filces verzió. Ezzel könnyen és gyorsan varázsolhatsz magadnak titokzatos macskaszemeket, ráadásul nem nagyobb egy golyóstollnál, így könnyen bedobhatod a neszesszeredbe.

Ha már a szemeknél tartunk: a hosszú szempillákról se feledkezzünk meg. Válassz jó minőségű szempillaspirált, amelynek

Ha reggel alapozót használsz az arcodra, használj egyúttal sminkfixálót és primert is, amely egész napra tökéletesíti a kinézeted, így nem kell egész nap magaddal hurcolnod az alapozódat sem. Helyette válassz a bőrszínednek megfelelő korrektort, amely ecsetes vagy rúzs formájú. Ezek is kis helyet foglalnak, és bármikor tudod velük korrigálni a bőrhibáidat. Ha zsírosodásra hajlamos a bőröd, érdemes magaddal hordani mattosító papírt, mely egy darabos kiszerelésben is tarthatod. Ezzel könnyen felitathatod a zsírt az arcbőrödről.

Mi legyen a neszesszeredben?

Jöjjenek a szemöldökformázáshoz szükséges eszközök. A szépen formázott, festett, szedett szemöldökök napjainkban talán az arc minden pontjánál nagyobb figyelmet kapnak, és bizony, nagyon sok férfi ezt (is) nézi meg először a nőkben. 2-3 hetente érdemes formára szedni, a sminkeléséhez pedig a legegyszerűbb eszköz a szemöldökceruza. Ebből érdemes olyan verziót választani, amelynek a végén egy kis kefe található, ezzel könnyen átfésülheted a szemöldököd és formázhatod is.

Végül, de nem utolsósorban érdemes pár szót szólni az ajakápolásról is. A sötét, domináns színeket hagyjuk meg a partikra, a hétköznapokra válassz inkább halvány árnyalatokat, vagy színtelen ajakápolót. De akár a hagyományos rúzs, akár az ajakápoló mellett döntesz, a neszesszeredbe mindkettő könnyedén belefér.

Amit még feltétlenül érdemes magaddal hordani, az pár darab fültisztító pálcika, amellyel a szemed alá került szemhéjtust könnyedén tudod eltávolítani. Nem árt, ha van nálad arclemosásra is alkalmas tisztítókendő, melynek segítségével az egész sminkedet letörölheted, ha olyan helyzet adódik.

Nemcsak az arcodra, hanem a tested intim pontjaira is érdemes nedves törlőkendőt használnod. Ezek a törlőkendők a frissesség mellett a higiéniát is biztosítják. Sajnos nem mindig van lehetőségünk rendezett körülmények között használni a mosdót, de a különböző intim törlőkendők és nedves WC-papírok kicsit javítanak a mostoha körülményeken, és nem kell a fertőzésektől sem tartanod, mivel ezek fertőtlenítő hatással bírnak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here